Skip to main content

L’editorial

Brotons & Mercadal, Edicions musicals inicià la seva activitat l’any 2001 com a culminació del procés de desenvolupament d’un projecte editorial nou i diferenciat, complementari i alhora alternatiu a d’altres propostes ja existents en el nostre país, materialitzant-se així els propòsits i les inquietuds dels socis fundadors, tots ells professionals en actiu de diversos camps del món de la música.

Els eixos bàsics d’actuació que defineixen i configuren la línia editorial de B&M són:

Recuperar obres oblidades del repertori tradicional català i també d’altres Comunitats.

Descobrir i donar a conèixer nous valors de la música actual, així com també difondre l’obra de dones compositores.

Incorporar i administrar obres de destacats compositors d’altres Comunitats de l’Estat espanyol i autors d’altres països.

I consolidar compositors catalans ja reconeguts, fent-los més universals mitjançant la difusió de la seva música amb especial atenció a l’obra de Salvador Brotons, autor que des de l’any 2001 publica en exclusiva amb B&M.

Els nostres  compromisos:

 

Selecció acurada del repertori. La manifesta intenció de difondre “bona música” requereix una acurada selecció del repertori que escollim per administrar.

Edicions de qualitat. Aquesta “bona música” seleccionada anteriorment, ha de quedar plasmada en edicions rigoroses que destaquin per la seva qualitat. Les nostres inclouen particel·les quan s’escau, comentaris trilingües o tetralingües dels compositors o especialistes en la matèria i apèndixs didàctics si s’escau.

Procurar la màxima promoció i difusió del repertori administrat. Les obres dels nostres compositors han d’arribar al públic per al seu gaudi i pel fet que la difusió és el que universalitza el compositor i la seva obra. Bona part del treball editorial està orientat i conflueix en aquest objectiu principal i bàsic.

Altres serveis que oferim:

 

– Edicions per encàrrec.

– Servei de recerca i localització de materials musicals (venda de partitures d’altres editors). Pel que fa a aquest punt, mantenim acords de distribució amb les principals editorials musicals del món.

– Reedició d’obres en ”Domini públic” que es trobin en situació de “fora d’edició”.

L’any 2011, Brotons & Mercadal Edicions Musicals SL vàrem obrir la nostra primera filial fora de Catalunya, B&M Llevant Edicions Musicals, SLa través de la qual estem oferint els nostres productes i serveis també des del territori del País Valencià. L’any 2012 es va unir al nostre grup MusicVall Edicions Musicals CB.

Les diverses empreses que aglutina BROTONS & MERCADAL Edicions Musicals procuren desenvolupar les seves activitats enfocades cap a  l’anomenada “responsabilitat social de l’empresa”, aplicant polítiques,  pràctiques i programes centrats en el respecte per l’ètica, les persones, les comunitats i el medi ambient.

Les persones

Juanjo Mercadal

Birgit Euler

Melissa Mercadal

Salvador Brotons

Anna Fernández Polo